|
Dátum: 2008. Jan 5. 15:56:41 · Szerkesztette: Gadrika
A 77. bejegyzés a topicban:
Renáta hisz a főnökének
Megjelenés dátuma: 2008. január 05. 04:29.00
Dunaújváros - Mörtel Renáta nemcsak nagyszerű kézilabdázó, de remek társalgó is. Azt mondja: a tavalyi évvel alapjában véve elégedett. Nyolc-tíz gólt dobott mérkőzésenként. Azt már én gondolom hozzá, hogy ennek ellenére sem jött szóba a válogatottnál. De erről majd később!
- Hogy teltek az ünnepek?
- Otthon a családnál voltam Győrben. Remek volt. Ritkán sikerül együtt lennünk.
- Gondolom, a terülj asztalkán Renáta kedvenc ételei...
- Párolt káposzta malacsülttel. Bár hízékony vagyok, de nincs gond a mérlegeléssel. A szilvesztert is otthon töltöttem. Jöttek az ismerősök. A barátom, Gál András, aki tavasztól már Pápán rúgja a labdát.
- Újévi fogadalmak, célok, tervek...
- Régebben hajlamos voltam ezekre, ma már nem. Egy azonban még most is aktuális. Azért igazoltam a Dunaferrhez, hogy itt is bajnok legyek. Jó úton járunk, most a második helyen várjuk a tavaszt.
- Imre Vilmos szokta mondani, az ő csapatai mindig tavasszal játszanak eredményesebben. Hisz neki?
- Jogos az edző kijelentése, hiszen az őszi szezonban már összeszokott a csapat a szakvezetéssel. Összekovácsolódtunk. És persze nem árt, ha az ember hisz a főnökének.
- Akkor essünk túl rajta: válogatottság... Mörtel Renáta eddig nem kellett a kapitányoknak?
- Mocsai Lajos annak idején behívott, de úgy döntött, az idősebbeknek szavaz bizalmat. Most pedig? A meccsenkénti nyolc-tíz gólom nem volt rossz bizonyítvány, hogy felfigyeljenek rám. Hát persze egy kicsit fáj, hogy nem kellek, de bízom benne, hogy az olimpia után lesz váltás.
- Félve mondom: ha nincsenek azok a hullámvölgyek...
- Igaza van. Szeretnék folyamatosan jól játszani. Helyes irányba tartok. Régebben nagyobbak voltak a völgyek. Borzasztóan kikészítem magam egy-egy rossz teljesítmény után. András, a család, a társak vigasztalnak, de magammal kell mindezeket elintézni. Szeretném, ha a védekező játékom javulna. Ám érdekes, a védekezésről itt, a Dunaferrnél szoktattak le.
- Na, ki vele! És még...?
- Higgadtabbnak, türelmesebbnek kell lennem a támadásokban. Én a szép gólokat, az erős lövéseket kedvelem, nem csak odapöttyinteni a labdát a kapus lába közé.
- Vébézzünk egy kicsit! Mit tanult a legjobbak csatáiból?
- Hát a koreaiak lábmunkája fantasztikus. Ahogy Jurack a lövéseknél magával visz három védőt... És Popovics...! Zseniális, mindent tud a kézilabdáról. Általános tanulság: hiába áll a kapuban egy ragyogó Pálinger Katalin, ha a védekezés nem áll össze.
- Huszonnégy éves. Tehát még nem feltétlenül aktuális a kérdés: külföldi csapat, légióskodás...?
- Persze, hogy motoszkál a fejemben, ahogy másokéban is. Öcsém, Mörtel Béla Dániában futballozik, barátnője, Bódi Bernadett pedig a Randers csapatában kézilabdázik.
- Tehát a skandináv kézilabda a legnagyobb vonzerő?
- Az északiak kézilabdázása nagyon tetszik, magas színvonalú. Évtizedek óta világhírű.
- Vagy talán a német, netán a spanyol? Apropó, Rena! Ha most fodros, vörös szoknyában lépett volna be a szerkesztőség ajtaján, kollégáim spanyol bolerótáncosként üdvözölték volna...
- Nevetni fog. Néhány évvel ezelőtt egy külföldi tornán játszottunk. Ott megszólítottak, hogy melyik spanyol csapatnak vagyok a tagja.
- Nos, nemsokára kezdődik a tánc. S már nem kasztanyetta vagy legyező lesz a kézben...
- Megyünk a Vasashoz, jön a Ferencváros. Mindkettő nagyon kemény lesz. Legutóbb a Szabella Kupán sokat hibáztunk, pontatlanok voltunk a zöld-fehérek ellen. A bajnokin javítani kell.
- Azaz, mi táncoltatjuk majd a Ferencvárost. De ami utána következik, az sem hasonlít egy surranós tangóhoz...
- Nagyon megterhelő sorozat vár bennünket. Jön a Győr, megyünk a Cornexihez, azután Debrecenbe, majd a kupaforduló a szerb Mihajlovce ellen. De hát azért készülünk immár másfél hónapja, hogy ezt sikeresen végigcsináljuk. Stílszerű leszek: várom, hogy felgördüljön a függöny, hogy a parkettre, akarom mondani, a parkettára lépjünk.
|
|
Dátum: 2007. Dec 3. 09:04:24
|
|
Dátum: 2007. Nov 28. 14:03:34
Sziasztok! A Coop a Magyar Olimpiai csapat aranyfokozatú támogatója, és minden héten készítenek egy interjút egy olimpikonnal! Most Ritát kérdezték. Gondoltam bemásolom!!!
Rita álma: érem mindenhonnan!
TERMÉSZETVÉDÔ, ÍGY FENYÔILLAT SOSEM ÉREZHETÔ A SZOBÁJÁBAN,
DE AZÉRT IMÁDJA A KARÁCSONYT! BORBÁS RITA, A NÔI
KÉZILABDA VÁLOGATOTT SZTÁRJA JÓL ÉRZI MAGÁT DUNAÚJVÁROSBAN,
FONTOSAK SZÁMÁRA AZ OTTANI SIKEREK, DE AZÉRT
ELSÔSORBAN PEKINGRE KÉSZÜL, AHONNAN OLIMPIAI ÉRMET AKAR
HAZAHOZNI.
Légy szíves, rendes fotót használjatok rólam – kéri a Dunaújváros 26
esztendôs válogatottja. Az újságokban mindig olyan erôlködôs,
kidülledt szemû képek jelennek meg rólunk, pedig azért mi is nôk
vagyunk, szeretjük, ha jól nézünk ki.
MEGNYUGTATOM RITÁT, HOGY IGENIS JÓL NÉZ KI. ANNAK ELLENÉRE,
HOGY BEÁLLÓKÉNT ÔT ÜTIK A LEGTÖBBET A PÁLYÁN AZ ELLENFELEK.
Néha furán érzem magam – meséli mosolyogva. Elôfordul, hogy csak
a derekukig érek a védôknek, sámli kellene, hogy bármit is a fülükbe
tudjak súgni. Idônként ütnek is rendesen, de már megszoktam. A legnehezebb
dolgom az orosz lányokkal van, mert ôk valóban két fejjel
magasabbak, és 20 kilóval nehezebbek nálam. Elárulok egy titkot: ha
túl sokat ütnek, néha én is belecsípek egyikbe-másikba.
RITA A TÖREDELMES BEISMERÔ VALLOMÁS KÖZBEN ELPIRUL KISSÉ.
TALÁN EZÉRT (IS) SZERETIK A SZURKOLÓK. UGYAN SZTÁR, DE MEGMARADT
ARANYOS KISLÁNYNAK, AKI EL TUDJA SZÉGYELLNI MAGÁT,
HA KELL. MOST UGYAN GÔZERÔVEL KÉSZÜL A VILÁGBAJNOKSÁGRA,
DE UTÁNA JÖN A KARÁCSONY, AMIT NAGYON SZERET. ANNAK
ELLENÉRE, HOGY EKKOR A CSALÁD AZ, AKI NEM KÍMÉLI.
Nálunk a fiúk karácsonykor többnyire pihennek. Anya meg én
vásárolunk, fôzünk, takarítunk, de ez tök jó. Az ünnepi asztalra
rengeteg húsleves kerül, amit egyszerûen imádok, csakúgy, mint a
brokkolit sajtmártásban, no meg a „megapulykát”. Hogy honnan
szed a mama ekkora madarakat, nem tudom, de mindig olyan hatalmasak,
hogy mindenki jól lakik belôle. Igaz, köretbôl is van vagy hatféle.
Egyébként nincs élô fenyônk. Anyával természetvédôk vagyunk,
nem irtunk ki egy fát csak azért, hogy két hétig nézegessük.
A KARÁCSONY JÓ ESETBEN IS CSAK PÁR NAPOS PIHENÉST JELENT
RITÁNAK, UTÁNA JÖNNEK A FÁRASZTÓ EDZÉSEK ÉS IZZASZTÓ
VÁLOGATOTT MECCSEK.
No, ezekhez kellenek nekünk a szponzorok, többek között a COOP.
Nagyon jól tudjuk, hogy kiknek köszönhetjük, hogy rendes szállodákban
lakhatunk a versenyeken, utána pedig elmehetünk regenerálódni.
Igyekszem mindezt a magam eszközeivel meghálálni.
Amikor például Gyôrben játszottam, napi vendége voltam a Jereváni
úti Coop üzletnek, sôt a szórólapot is lelkesen olvastam.
RITA MOST AZONBAN MÁR NEM EGY RÁBA-, HANEM EGY DUNAPARTI
VÁROS CSAPATÁNAK AZ ERÔSSÉGE. DUNAÚJVÁROSBAN IDÉN
KOMOLY CÉLOKAT TÛZTEK KI A VEZETÔK.
Ôk azt mondják, dobogó, én azt mondom, ezüstérem. Nem lesz
könnyû, de nem adjuk fel.
PERSZE RITA A BAJNOKI ÉREMNÉL MÁR CSAK EGY MÁSIKNAK
ÖRÜLNE JOBBAN…
Jövôre olimpia Pekingben. A magyar nôi kézilabda
pedig nagyon jó. Persze elôbb még ki kell
jutnunk, de ha már ott vagyunk, bármi lehet.
A BÁRMIBEN BÁRMI BENNE VAN?
(Mosolyog) Értem a célzást, igen, a bármiben,
bármi benne van.
|
|
Dátum: 2007. Nov 27. 15:03:13
|
|
Dátum: 2007. Nov 21. 07:49:06
|
|
Dátum: 2007. Nov 14. 07:56:30
Ez nagyon klassz társaság
Megjelenés dátuma: 2007. november 14. 04:29.00
Dunaújváros - A Dunaferr női kézilabda-csapatát évek óta jellemzi, hogy remek társaság. Olyan közösséggé érik össze minden évben, jöjjön akárhány új játékos is, amely az egységében őrzi erejét.
A bevezetőben azt próbáltam tömören megfogalmazni, hogy ez egy jó szellemű, baráti közösség a játéktéren és a szabadidejükben is. Ez adja azt az energiát, indíttatást, amivel nagyszerűen tudják egymást segíteni kézilabdázás közben is. Merthogy ez a tulajdonság lehet, hogy eddig a férfiak között működő szakvezetőnek, Imre Vilmosnak is üdítő felfedezést jelent. Így harcoltak egy emberként a lányok Rosztovban is.
- Fantasztikusan okos, koncentrált játékkal és profi gondolkodással verte meg a csapatom a rosztovi együttest, ott idegenben. Nem elégedtek meg a továbbjutással, presztízsből, motiváltan igyekezve nyerni akartak.
- Holott látatlanból előre tudhattuk, odahaza azért az oroszok másképp fognak kézilabdázni a Dunaferr ellen...
- A játékosaim felvették a kesztyűt. A nagy hazai pályát fütyülő török bírókkal is meg kellett harcolni. Jellemző, hogy mi az első büntetőnket csak a negyvenhetedik percben kaptuk. Az oroszok most sokkal erőszakosabban támadtak, védekeztek, és jobb volt a kapusteljesítményük is. De ezzel nem tudtak meglepni bennünket. Inkább az első mérkőzésen, a nálunk mutatott játékuk volt számomra meglepő. Ezen a visszavágón is döntő fontossággal bírt a gyorsaságunk, és közben csak tizenegy technikai hibát vétettünk. A nyitott védekezésünk pedig ezúttal sem ízlett nekik. Hatalmasat birkóztak játékosaim, hiszen nagy csata volt, de csak egyszer vezetett a rosztovi gárda 11-10-re, és ez is sokat mond.
- Knezovicsból sem tudtak előre felkészülni igazából, s megint volt egy kiemelkedő egyéniség, Pigniczki, aki beállása után remekelt...
- Knezovics az egyetlen kinti edzésen fantasztikusan védett, s a cseréje valóban elbizonytalanította az oroszokat, de Hoffmann Kitti is kapott lehetőséget. Annak meg rendkívül örültem, ahogy Pigniczki játszott. Kiváló védekező munkáján kívül - Szergejevát kivette a játékból - betörésekkel nagyon fontos gólokat dobott. Az érdekes az volt, hogy a rosztoviak titkon reménykedtek a továbbjutásban a tízgólos hátrányuk ellenére. Érezni lehetett a görcsösségükben ennek az elvárásnak a súlyát. Utána székeket hoztak be, és azonnal leültek a szurkolók elé megtartani az ankétot. Ott bevallották, hogy erősebb csapattól kaptak ki.
- Akkor lássuk, mi van a nyilatkozata mögött, aminek lényege: méltatlan körülmények között fogadták a Dunaferrt a vendéglátók.
- Az ellátás, az élelmezés, a szállás, a közlekedés megszervezése felháborított bennünket. Mindezt jeleztük az európai szövetségnek. Munkásszálláson helyeztek el bennünket, koszos, bogaras, büdös szobában. A mosdók állapotát nem is ecsetelem. Éjszaka bömbölt a zene, az étkezés minősíthetetlen volt. Negyven kilométerre voltunk a csarnoktól, s ez a zsúfolt városban egy órányi utat jelentett. Ezért nem is mentünk be vasárnap mérkőzés előtt edzeni. Meggyőződésem, hogy ez egy utolsó eszközük volt arra, hogy kizökkentsenek bennünket a nyugalmunkból.
- Megvan az új ellenfél. Ismerős: a szerb Knyaz Milos. Jó ez nekünk?
- Nagyon is. Egy görög csapattal döntetlent játszottak, otthon egy góllal nyertek. Ha mi tovább fejlődünk, folytatjuk ezt a munkát, akkor februárban bízhatunk a nyolc közé jutásban. De az még sokára lesz. Most a héten még edzünk, utána egy kis pihenőt kap a csapat. A válogatotthoz költözik Ferling és Borbás, mi pedig drukkolunk nekik a vébén, s kezdjük a felkészülést.
/Dunaújvárosi Hírlap/
|
|
Dátum: 2007. Nov 12. 20:17:38
|
|
Dátum: 2007. Nov 10. 20:49:12
Rita biztosan többet lőtt mint egy gól.
|
|
Dátum: 2007. Nov 10. 11:36:27 · Szerkesztette: Szurkolo
Szinte biztos,hogy nem...legalábbis úgy emlékszem :))
|
|
Dátum: 2007. Nov 10. 10:41:23
Rita csak egyet lőtt??
|
|
Dátum: 2007. Nov 10. 09:00:10
|
|
Dátum: 2007. Nov 7. 22:02:10
|
|
Dátum: 2007. Nov 7. 14:27:42
Ellenfélmustra – Csömör–Dunaferr előtt
Ahogy azt a beharangozóban is olvashatták, országos és európai szintű élcsapatot hozott a sorsolás szeszélye Csömörre a női kézilabda Magyar Kupában.
A mieink riválisa a legjobb 8 közé jutásért a Dunaferr NK 5-szörös magyar bajnok, 5-szörös Magyar Kupa-, 1-szeres BEK és BL-, valamint 1-szeres KEK, illetve 1-szeres EHF és IHF-kupa győztes gárdája (a találkozó időpontja és helyszíne mégegyszer: november 8. csütörtök, 18.30; Csömör Sportcsarnok). Az újvárosiak 2007/2008-as szezonban is remekül szerepelnek, hiszen a hazai első osztályú bajnokságban 9 találkozójukból 8-at megnyertek (Békéscsaba 25:24, Corexi 28:27, DVSC 32:31, Goldberger 30:27, Hódmezővásárhely 34:22, Kiskunhalas 32:25, Vác 33:21, Derecske 33:27), s mindössze a Győr együttesétől szenvedtek vereséget (28:33), míg az EHF Kupában a legjobb 16 közé jutásért vívott párharc első találkozóján magabiztos, 33:23-as győzelmet arattak az orosz válogatott játékosokat (Burmisztrova, Poltorackaja, Szergejeva, Uszkova) is felvonultató Rosztov Don együttese ellen, s így gyakorlatilag be is biztosították továbbjutásukat Imre Vilmos edző játékosai.
A Dunaferr keretéből mindenképpen ki kell emelni a magyar válogatottban is több alkalommal szerepet kapó játékosok közül a beállós Borbás Ritát; a szélső Lovász Zsuzsannát és Pigniczki Krisztinát; az átlövő Ferling Bernadettet, Laluska Esztert, Mörtel Renátát és Sopronyi Anettet; valamint a két kapust, a szerb Sanela Knezovicot és a román Paula Claudia Ungureanut, akik mindannyian meghatározó játékosai a csapatnak. (A "hazai" játékosok közül a fentebb felsoroltakon kívül - Pigniczki Krisztina kivételével - Vincze Melinda is tagja a jövő évi pekingi olimpiára készülő magyar válogatott bő keretének; míg az idén december 2-a és 16-a között Franciaországban megrendezésre kerülő világbajnokságon Németh András szövetségi kapitány várhatóan számításba veszi Borbás Ritát, Lovász Zsuzsannát és Ferling Bernadettet is.)
A tények – a játéktudásban, az edzésszámban és ezzel együtt a fizikai felkészültségben meglévő Dunaferr-előny, a vendégek "jóval hosszabb cserepadja" több minőségi cserével, valamint lényegese magasabb költségvetése – ismeretében a mieinknek csak egyetlen célja lehet: becsülettel helytállni az ország harmadik legjobb csapata ellen, a lehető legnagyobb erőbedobásra késztetni a sztárokat, megpróbálni elkerülni a kiütéses vereséget, kiérdemelve mindezzel a – reméljük minél nagyobb létszámú! – közönség elismerését, hogy a találkozó lefújása után a mi lányaink is méltóak legyenek a nézők tapsára, és nekik is jusson némi ünneplés az akaratért, az elszántságért és a küzdeni tudásért!
Várjuk tisztelt szurkolóinkat, jöjjenek minél többen, bíztassák lányainkat, és az elmúlt évekhez hasonlóan (ugye járt nálunk a Vác, a Debrecen és a Cornexi is!) lássanak olyan kézilabda-előadást, melyet igazi európa- és véleményem szerint nyugodtan mondhatjuk azt is, hogy világklasszis kézilabdázók mutatnak be lányaink remélhetőleg minél nagyobb mértékű közreműködésével!
/Rédei János - Csömör Kézilabda Sport Klub honlap/
|
|
Dátum: 2007. Nov 4. 16:04:58
|
|
Dátum: 2007. Nov 1. 00:37:57 · Szerkesztette: Gadrika
szép volt csajok!
nézem mindig a cikkeket, de most gondoltam meg is jegyzem, h borzalom ez a ns. :)
gyakran összekeverik a focival a kézit... itt 2-3 gól a meccs első 10 percében még nem egy nagy "hátrány", de a kedvencem, amikor olyanokat írnak, h begyűjtötték a 3 pontot. :) jaaa, meg a hiperszuper képválasztás a cikkekhez!!(bár múltkor, vác ellen oké volt:))
|
|
Dátum: 2007. Okt 31. 22:44:53
"Női kézilabda NB I: hátrányból fordított a Dunaferr Derecskén
Bár tíz percen át vezetett a sokkal esélyesebb Dunaferr ellen a Derecske csapata a női kézilabda NB I 9. fordulójában, végül hatgólos vereséget szenvedett.
A kezdeti gyengélkedés után a vendégek ugyanis magasabb fokozatra kapcsoltak, míg a Derecske játékába egyre több hiba csúszott, így hamar fordítottak az újvárosiak.
Imre Vilmos csapatában remekelt a kapus Paula Ungureanu, s Mörtel Renáta bombái ellen sem volt ellenszere a hajdúságiaknak.
A második félidőben egyre nőtt a különbség, ám a hajrára beálló Kudor Kitti remeklésének köszönhetően a végjátékban kozmetikázott az eredményen a Tajtavill-Derecske.
NŐI KÉZILABDA NB I
9. FORDULÓ: TAJTAVILL-DERECSKE – DUNAFERR NK 27–33 (13–18)
Derecske, 700 néző. V: Dobrovits, Tájok.
DERECSKE: Király – Kereki 2, Pádár 4, Rácz 4, Sütő M. 1 (1), Kocsik 5 (1), Flaska 2. Cs: Kolsofszki, LAJTOS (kapusok), Szamosi L., Gulyás 1, Szabados 1, KUDOR 7 (2), Szamosi A. Edző: Köstner Vilmos
DUNAFERR: UNGUREANU – LOVÁSZ 4, Laluska 2, MÖRTEL 8 (3), BORBÁS 3, FERLING 5, VINCZE 7. Cs: Hoffmann, Knezovic (kapusok) Gáspár 1, Sopronyi 1, Pigniczki, Berta 1, Balogh B 1. Edző: Imre Vilmos.
Az eredmény alakulása. 5. p.: 2–1. 10. p.: 4–2. 20. p.: 7–10. 35. p.: 15–21. 50. p.: 20–29.
Kiállítások: 4, ill. 10 perc
Hétméteresek: 7/4, ill. 4/3
MESTERMÉRLEG Köstner Vilmos: – Voltak a meccsnek olyan szakaszai, amikor jól játszottunk, de nem vitás, hogy a jobbik csapat nyert.
Imre Vilmos: – Nagyon Fegyelmezetten, taktikusan és alázattal játszottunk. A lányok küzdöttek egymásért, és a csaptért, ezért mindenki dicséretet érdemel!"
ps: szimpatikus edzői nyilatkozatok, szerintem!
forrás: http://www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=158778& |
|
Dátum: 2007. Okt 29. 14:29:04
Ismét lesz az év végén kézilabda-gála
Megjelenés dátuma: 2007. október 29. 04:28.00
Szerző: Gallai Péter
Dunaújváros (gp) - Pár napja már elkezdődött az internetes szavazás az idei Kézilabda Gálára, amelyen a főmeccs a Kelet-Nyugat All Star női találkozó lesz.
Az év utolsó előtti napja idén sem maradhat kézilabda nélkül, december 30-án ismét megrendezik a hagyományos E.ON Kézilabda Gálát a Syma-csarnokban. Ágai Kis András főszervező tájékoztatása szerint idén nem a megszokott vegyes csapatok vetélkedése, hanem a sportág történetében először, a kelet-nyugat női mérkőzés lesz a fő attrakció. A kelet jelöltjei a Ferencváros, a DVSC, a Hódmezővásárhely, a Derecske és a Vasas, míg a nyugaté a Győr, a Dunaferr és a Cornexi játékosai közül kerültek ki. Meghívottként közöttük van még a légiós Mehlmann Ibolya, Kirsner Erika, Siti Eszter és Tóth Tímea. A szavazás módja azonban maradt a hagyományos, azaz a kezilabdagala.hu oldalon mindkét válogatottra voksolhatnak a szurkolók. A gálára a posztonként két-két legtöbb szavazatot kapó hölgy kap meghívást.
Lássuk, a dunaújvárosi drukkerek kiket juttathatnak el az eseményre a nyugati csapat tagjaként. A felsorolás egyben a jelenlegi állást is jelenti.
A kapusoknál Pálinger Katalin (Győr), Herr Orsolya (Győr), Paula Ungureanu (Dunaferr) és Fekete Csilla (Cornexi) a jelölt.
A jobbszélsők négyesében Katarina Mravikova (Győri ETO), Balogh Beatrix (Cornexi-Alcoa-Autobahn), Lovász Zsuzsa (Dunaferr NK), Kovács Angéla (Cornexi) a sorrend.
Jobbátlövő poszton az ex-dunaújvárosi Mehlmann Ibolya, Aurelia Bradanu (Győr), Hornyák Ágnes (Győr) és Sopronyi Anett (Dunaferr) a kiválasztott.
Irányítók: Görbicz Anita (Győr), Ferling Bernadett (Dunaferr), Temes Bernadett (Győr), Kamper Olívia (Cornexi).
Beállók: Borbás Rita (Dunaferr), Ana Djokics (Győr), Balogh Barbara (Dunaferr), Sonata Vijunaité (Cornexi).
Balátlövők: Tápai Szabina (Cornexi), Tomori Zsuzsanna (Győr), Mörtel Renáta (Dunaferr), Szrnka Hortenzia (Cornexi).
Balszélsők: Vérten Orsolya (Győr), Kenyeres Fanni (jelenleg klub nélkül), Vincze Melinda (Dunaferr), Szegedi Orsolya (Győr).
Nem szabad megfeledkezni a szakvezetőkről sem, a nyugati válogatottat Siti Bea mellett a Dunaferr NK ügyvezetője, Kocsis Erzsébet dirigálja majd, a másik oldalon Kökény Beatrix és Pádár Ildikó ül a kispadon.
Természetesen nem csak ez az egy mérkőzés lesz a gálán, idén is összecsap az olimpiai csapat a médiaválogatottal, és a roppant látványos ügyességi versenyt is megrendezik. Utóbbin a Nagy László-Császár Gábor, a Gál Gyula-Görbicz Anita, és az Iváncsik Tamás-Törő Szabolcs páros indul majd. Utóbbi a tavaly győztes páros tagja volt.
/dh-online.hu/
|
|
Dátum: 2007. Okt 16. 09:26:40
|
|
Dátum: 2007. Okt 10. 11:51:59
Profi.
|
|
Dátum: 2007. Okt 10. 11:04:24
DH - Otthon érzi magát
Megjelenés dátuma: 2007. október 10. 04:27.00
Szerző: Jankó Árpád
Dunaújváros (ja) - Már közel tizenegy éve eszi a légiósok kenyerét. A Dunaferr NK női kézilabda-csapata augusztusban leigazolt kapusának, Sanela Knezovicsnak így már már van rutinja az újrakezdésben.
- Profi sportoló vagyok, tehát ha csapatot, helyszínt, netán országot váltok, nagy vonalakban tudom, mire számíthatok, és valóban kialakult bennem az alkalmazkodás képesége.
- Augusztusban érkezett, tehát már jogos a kérdés: hogy érzi magát?
- Nagyon jól. Rendkívül kedvesek hozzám a csapattársak, és a beilleszkedés nem okozott gondot. A magyar nyelv nagyon nehéz, de tanulgatom. Még nem próbáltam ki a magyar ételkülönlegességeket sem, de szándékozom.
- Otthonától távol él. Kiket hagyott el, s hogyan tartja a kapcsolatot velük?
- Kis család az enyém. Ráadásul édesanyám velem együtt érkezett augusztusban Dunaújvárosba. Két hónap után a napokban utazik haza. Nagyon jól érezte magát ő is itt a városban. Reggelente, amikor Rea kutyámat sétáltajuk, sokan üdvözölnek bennünket, s szeretnének beszélgetni velünk, de az még nehézséget okoz. Mindenesetre ő is meglepődött a dunaújvárosi emberek kedvességén. Különben Mostar az otthonom. Ott élnek a rokonaim, a barátaim, akikkel telefonon tartom a kapcsolatot.
- Minden bizonnyal vannak ennek az életformának előnyös, de hátrányos oldalai is...
- Nekem a sport, a kézilabda a szerelmem. És bármilyen nehéz és szokatlan helyzetbe kerülök, igyekszem mindennek a jó oldalát megkeresni. Hogy eredményesen sportoljak, mindenhez pozitívan állok hozzá. Alaptermészetem a kíváncsiság. Megismerni, ismerkedni akarok, amennyit, amennyire lehet. Már úgy-ahogy ismerem Budapestet, jártam Győrben, a Balatonnál... Különben egyedül élek. Most nincs barátom, de bizonyára megismerkedem majd valakivel. A beilleszkedés természetesen az elején mindig nehezebb, most már a Dunaferr csapatánál egyre jobban kialakul az életem.
- Gondolom, a másik két kapussal a legszorosabb a kapcsolata...
- Ez tényleg igaz. Hoffmann Kittinél van nyelvi akadály, ezért Paula Ungureanu közelebb áll hozzám, hiszen tudok románul, s vele tudok beszélgetni. De örömmel mondhatom, hogy mi hárman, kapusok igen jól megvagyunk egymással. Bárhová is igazoltam, első volt a jó kontaktus, a barátság, és nem a konkurenst láttam a másikban. Csak ilyen hangulatban tudják a kapusok egymást segíteni.
- Milyen a Podgorica után a Dunaferrben védeni? Bizonyára más a mostani csapatának stílusa.
- Nagy a két csapat közti különbség, elsősorban a játékstílust illetően. A Podgorica csapatánál fontos volt a komplett, felépített, de lassúbb védekezés, támadás, viszont a Dunaferr csapatában rendkívül gyors a játék. Ezért lényeges a védelem és a kapus közötti precíz kapcsolat. Optimista vagyok, így a mostani csapatommal is kiemelkedő eredményeket várok, s ehhez nagyban hozzásegíthet bennünket a remek dunaújvárosi közönség, amelynek szeretetét már én is érzem.
- Nos, akkor Sanela, mint aki már közénk tartozik, kipróbálhatja a gulyáslevest, netán egy jó paprikás csirkét. Szeretni fogja.
- Megegyeztünk, csak legyen, aki megfőzi.
|
|
Dátum: 2007. Okt 10. 11:02:25
DH - Ismét a Don partjára utaznak
Megjelenés dátuma: 2007. október 10. 04:26.00
Szerző: Jankó Árpád
Dunaújváros (ja) - Tegnap kisorsolták a Dunaferr női kézilabda-csapatának ellenfelét. Az EHF Kupában a legjobb tizenhat közé jutásért ismét a Rosztovval küzdünk meg.
Tehát megismétlődik a tavalyi helyzet. Újból Sirina Irina vezeti majd városába csapatát.
- Annak, hogy hazamegyek, persze örülök, de Rosztovba bármikor elutazhatom, viszont nekem a továbbjutás sokkal fontosabb. Tehát ezúttal óvatosabb vagyok. Igaz, hogy tavaly kétszer nyertünk ellenük, de a fiatal rosztoviak már szereztek rutint, ráadásul Moszkvából hoztak új szakvezetőt, s úgy tudom, hogy több játékost is igazoltak. Vagyis a jelenlegi rosztovi csapatról csak óvatosan nyilatkozom, mivel új információkat, mérkőzéseikről kazettákat kell beszereznem. Nem hiszem, hogy gyengültek volna. A tavalyi tapasztalatok már nem időszerűek. Ugyanis köztudomású, hogy jelenleg az orosz élsport nem panaszkodhat anyagi gondokra, s a rosztoviak is stabil háttérrel rendelkeznek. Egyszóval: a női kézilabda leendő ellenfelünknél is folyamatosan fejlődik.
Imre Vilmos is óvatos, és azt sem tagadja, hogy egy kicsit csalódott.
- Egyrészt az ellenfél, másrészt a hosszú utazás miatt is könnyebbet vártam. Mondjuk a Cornexi csapatát. Természetesen a továbbjutásunkban bízom. S ehhez majd Irina segíteni fog. Én különben edzőként mindig szerettem, ha a csapatommal itthon kezdtük el a párharcokat. Jelentős előnyt kell szerezni november 3-án vagy 4-én, s utána egy hét múlva Rosztovban sokkal könnyebb lesz. De most a pénteki kiskunhalasi, majd a Vác elleni hazai mérkőzésre kell koncentrálnunk.
Aki kimondottan jónak tartja a sorsolás eredményét, az Ferling Bernadett, a Dunaferr csapatkapitánya.
- Tavaly kint is, itthon is nyertünk ellenük, mégpedig magabiztosan. Szerintem nem lehet kérdéses: továbbjutunk. Ami valóban kissé problematikus: eljutni olyan messze, Rosztovba. Én bízom Sirina Irina felderítő munkájában. Bizonyára felkészülten fogunk ellenük kiállni.
|
|
Dátum: 2007. Okt 7. 16:40:50
Anyagi gondok miatt változhat a kézi-BL mezőnye
2007. október 6., szombat, 18:06
Norvég források szerint lehetséges, hogy változik a nőikézilabda-BL 16-os mezőnye, ugyanis az Európai Kézilabda Szövetség jelezte a selejtező utolsó körében búcsúzó dán Aalborgnak és norvég Byaasennek, hogy október végi rajtnál készüljön az esetleges beugrásra.
A norvég Adresseavisen információja szerint egy nőikézilabda-csapat pénzügyi problémák miatt visszaléphet a Bajnokok Ligája csoportkörétől, emiatt a dán Aalborg, illetve a norvég Byaasen készenlétben áll az esetleges beugrásra.
A BL csoportbeosztása:
A csoport: Slagelse DT (dán), Cem. la Union-Ribarroja (spanyol), HC Podravka Vegeta (horvát), Győri Audi ETO
B csoport: RK Krim Mercator Ljubljana (szlovén), Zvezda Zvenigorod (orosz), 1. FC Nürnberg (német), IK Sävehof (svéd)
C csoport: Hypo Niederösterreich (osztrák), HC Kometal Gjorce Petrov (macedón), Larvik HK (norvég), HC Lada Togliatti (orosz)
D csoport: Viborg HK (dán), Budapest Bank-FTC, Buducnost T-Mobile (montenegrói), C.S. Oltchim Rm. Valcea (román)
A cikket az alábbi címen találja az [origo]-ban:
http://origo.hu/sport/kezilabda/20071006-noi-kezilabda-bajnokok-ligaja -anyagi-gondok.html |
|
Dátum: 2007. Okt 5. 10:02:59
Dunaújvárosi Hírlap - Baku ellen nincs baki
Megjelenés dátuma: 2007. október 05. 04:29.00
Dunaújváros - Ritkán fordul elő az a helyzet, hogy az ellenfélről szinte semmit sem tud a Dunaferr NK női kézilabda-csapata. A bakui csapat most fekete ló . Legalábbis a ma 18 órakor kezdődő első meccs végéig.
Viszont Sirina Irina edzőnek, sok nemzetközi mérkőzés résztvevőjének igaza lehet. - Ha abból indulunk ki, hogy milyen a magyar és az azerbajdzsáni női kézilabda rangja Európában, akkor biztos továbbjutásban reménykedhetünk. Az interneten utánanéztünk, de az ellenfelünk csapatának névsorán kívül csak annyit tudtunk meg, hogy öt játékosuk tagja a nemzeti válogatottnak. A recept adott: jó kapusteljesítménnyel, eredményes védekezéssel és pontos támadásokkal kell ellenük játszanunk.
Borbás Rita beállóst éppen orvosi kezelés előtt értük el.
- Fáj a bokám, de vállalom a szereplést. A fájdalmat játék közben elfelejtem. Nagyon várom már a mai találkozót. A Hódmezővásárhely ellen már sikerült sok gólt dobnunk, ezt várom ma és holnap is. Szeretnénk úgy játszani, hogy elégedett legyen velünk a dunaújvárosi szurkolótábor.
Ritán kívül még Balogh Barbarának akad problémája, de egy műanyag szemüveggel játszhat kötőhártya-gyulladása ellenére. Sajnos azonban Tilinger Tamara kézközépcsont-törése miatt nem szerepelhet.
Különben minden rendben a Dunaferrnél. Gáspár Gabriella azért óvatosságra int.
- A Luxemburg ellen is lemondott a bakui csapat a pályaválasztói jogról, és utána ők jutottak tovább. Két lehetőségünk van az ismeretlen ellenféllel szemben: vagy nekik esünk már a mérkőzés elején, vagy egy darabig kóstolgatjuk egymást. Majd meglátjuk. A szerdai, serdülő fiúk elleni edzőmérkőzésen nagyon pörgősen játszottunk, s ez bíztató jelnek számít.
- Idegesítő, hogy nem tudtunk a bakui gárdáról beszerezni egy videót, így vakon megyünk neki a két mérkőzésnek - nyilatkozta Mörtel Renáta, a Dunaferr átlövője. - Szerintem alaposan meglepjük őket az első tizenöt percben, és utána már nem lesz gond. Maximálisan felkészültünk a találkozókra.
S akinek talán már ez a hétvége meghozza a hatvanadik-hetvenedik (?) nemzetközi mérkőzésszámot, Ferling Bernadett, a Dunaferr csapatkapitánya.
- Nagyon jó a hangulat a cspatban a vásárhelyiek elleni nagy arányú győzelmünk után, s bár játékban még kísérletezgetünk, de a bakuiak ellen már az első mérkőzésen el fog dőlni a továbbjutás sorsa. A nemzetközi kupákra nagyon fel kell készülni, hiszen nem azokkal játszunk, akikkel minden évben többször is.
Ennyit sikerült megtudni a ma délután hat órakor kezdődő bemutatkozás előtt a hétvége főszereplőitől - azoktól, akiket sikerült elérnünk -, s tapasztalható, hogy mindannyian nagy lelkesedéssel várják az idei kilépőt a nemzetközi porondra. Ahogy mi is!
Tehát javasolt program: ma hattól, holnap öttől női kézi a Dunaferr Csarnokban. A játékosok boldog, ünnepi hangulatot kívánnak varázsolni a dunaújvárosi szurkolók számára.
|
|
Dátum: 2007. Okt 2. 22:01:03
És mekkora kár, hogy a Viborgnál nincsennek anyagi gondok..;)
|
|
Dátum: 2007. Okt 2. 18:18:30
Ajjaj!
|
|
Dátum: 2007. Okt 2. 17:51:35
Isthy alap.:D
|
|
Dátum: 2007. Okt 2. 17:43:03
arbing > sztem JOKKA egy Batis öltözői képsorozatról álmodik :)))
|
|
Dátum: 2007. Okt 2. 16:58:38
Azért a playboy fotósát is örömmel helyettesíteném.:))) ingye is vállalnám az öltözői képeket.:D
|
|
Dátum: 2007. Okt 2. 16:56:05
Jokka, te is nagy fotós vagy, gondolom bevállalnád, ha neked kéne ilyen képeket készíteni az öltözőben! ;)
Amúgy fura, h így oldják meg a pénzügyi gondjaikat... Hiába, ez a biznisz, nem a kézilabda...
|
|
Dátum: 2007. Okt 2. 16:47:34 · Szerkesztette: JOKKA
Janó legjobb "ruha" az Évakosztüm lenne.De a monokinit sem vetném meg..:D
|
 |
 |
© Dunaferr Női Kézilabda Kft. - web: DDS |
|
| © Minden jog fenntartva. Az oldalon található adatok, szövegek és képek felhasználását kizárólag a forrás feltüntetésével engedélyezzük. - Adatvédelmi nyilatkozat - fórum: miniBB 1.6 alapokon |
|